CROSSTRAINING

WAAROM CROSSEN ZO GAAF IS?

OMDAT DE PAARDEN HET NET ZO GAAF VINDEN

ALS DE RUITERS DIE EROP ZITTEN!

Er zijn maar weinig paarden die dit niet met plezier doen. En nee, je hoeft helemaal niet op wedstrijd te gaan! Er zijn genoeg ruiters die puur voor de lol meedoen aan de trainingen en hooguit soms een oefencross rijden. Daarnaast worden paard & ruiter door de crosstrainingen vaak net wat stoerder met rijden wat vaak ook een heel positief effect heeft op het gewone springen! Dus ik zou zeggen: DOEN!

WIE KAN ER MEEDOEN? 

Iedere ruiter, van jong tot oud, met of zonder crosservaring, kan meedoen! Dus ook die Bixie ruiter met een A of B pony! Controleer wel vooraf of het betreffende crossterrein geschikt is voor Bixie ruiters, want niet alle crossterreinen hebben voldoende kleine hindernissen!

Enige voorwaarde voor deelname aan de crosstrainingen is dat de combinatie al voldoende springervaring moet hebben. Een BB parcours moet dus wel echt al gesprongen kunnen worden. Daarnaast kunnen meer ervaren combinaties zich natuurlijk ook aanmelden!

WAAR?

We trainen het liefst op veel verschillende terrein om de paarden zo vertrouwd mogelijk te maken met zoveel mogelijk verschillende soorten terreinen en hindernissen. Daarom geef ik regelmatig op verschillende locaties trainingen. Vooral lekker afwisselen dus!

OORTJES NAAR VOREN...

EN VEEL PLEZIER!