MEER OVER MIJ...

Mijn naam is Suzanne Bouten en ik ben op 15 augustus 1981 geboren in Beesel (Limburg, NL). Na de HAVO heb ik HBO Technische Bedrijfskunde gestudeerd. In 2004 heb ik mijn Bachelor diploma gehaald en ben ik eerst een aantal jaren aan de slag gegaan op kantoor als o.a. account manager en commercieel order manager. In die periode heb ik al eventing wedstrijden tot op internationaal CIC* (tegenwoordig CIC**) niveau. Doordat ik op hoog niveau eventing reed werd ik door de regio gevraagd of ik eens crosstrainingen wilde geven wat ik erg leuk vond om te doen. Daarop heb ik de ORUN niveau 2 allround instructeursopleiding gevolgd en ben ik aan de slag gegaan met lesgeven.  Daarna ben ik helemaal overgestapt naar de paarden...

PAARDEN

Ondanks dat mijn ouders niets met paarden hebben (mijn vaders is er zelfs nog altijd bang voor) had ik al vroeg veel interesse in paarden en met 2 jaar verdween ik thuis al regelmatig om dan later bij de stal of in de wei van het buurpaard gevonden te worden. 

Vanaf mijn zevende mocht ik eeeeindelijk op paardrijdrijles en in 1989 kreeg ik mijn eerste verzorgpony waarmee ik ook ben begonnen met wedstrijden rijden. Met deze pony heb ik mijn eerste officiële dressuur- en springwedstrijden gereden. In ’92 zijn we verhuisd en hadden we plaats om 2 paarden aan huis te houden en kreeg ik eindelijk mijn eerste eigen paard. Dit was de Arabische merrie Bint Maheera waar ik veel van heb geleerd, we waren echter geen goede wedstrijdcombinatie. Daarom heb ik bijna altijd wel een paard van iemand anders erbij gereden en op wedstrijden uitgebracht. Mijn zusje kreeg gelukkig wel een echte sportpony waar ik ook op mocht rijden, met hem ben ik M1 dressuur en L springen geworden.

Tijdens mijn HBO studie bleek dit hobby behoorlijk bulletproof te zijn, want ondanks een rijstop in mijn eerste studiejaar bleef het kriebelen. Ik ben dan ook snel weer begonnen met rijden en sindsdien ben ik alleen nog maar meer gaan rijden.
 

EVENTING

Ik had altijd al interesse in eventing, maar ik ben toen nooit verder gekomen dan wat vaste hindernissen springen in het grensbos bij Belfeld/Reuver. 

Tijdens een uitwisseling in Noord-Alabama (Amerika) van augustus 2002 tot juli 2003 voor mijn HBO opleiding kwam daar echter verandering in. Ik heb daar een (voorheen) professionele eventing amazone Kris Perdue leren kennen, die nog hulp nodig had voor het rijden van twee van haar paarden. Aangezien ik al bijna een half jaar geen paard meer gereden had en dit toch heel erg miste wilde ik haar daarmee heel graag helpen. In de daaropvolgende periode heb ik enorm veel geleerd over eventing. Ik ben naar diverse wedstrijden in Zuid-Oost Amerika geweest kijken en heb in Chatsworth tijdens de CCI *** wedstrijd zelfs gegroomd voor een mexicaanse ruiter. Vlakbij waar ik reed woonde ook de bondscoach van de Young Riders en daar heb ik mijn eerste crosstrainingen gehad. Het ging zelfs zo goed dat ik in Amerika mijn eerste Horse Trials gereden heb, zelfs al gelijk met succes! De eerste was River Glen Horse Trails in Tennessee (met 2 paarden Beginners Novice resp. 3e en 6e prijs) en daarna heb ik nog in het Kentucky Horse Park in Lexington (met 1 paard Novice 6e prijs) gestart.

Nadat ik terug was uit America ben ik uiteindelijk in 2005 bij dhr. B. Melis uit Belfeld terechtgekomen. Daar stond Pasjha voor me klaar; hij was niet de makkelijkste om te rijden maar al snel bleek hij crossen enorm leuk te vinden en zijn we samen ontzettend snel en hard gegroeid in deze verslavende sport! Daarna is alles  eigenlijk heel snel gegaan en volgde het ene succes na het andere. Uiteindelijk heb ik met hem in 2008 op internationaal CIC* (nu CIC**) niveau gestart en waren we in 2009 zelfs opgenomen in de selectie voor het EK landelijke ruiters in Hongarije dat jaar. Helaas gooide een vervelende blessure roet in het eten en heb ik er uiteindelijk voor gekozen om Pasjha helemaal niet meer te rijden.

Daarna heb ik eind 2010 Ungaro (v. Cantus uit een Lector moeder), de halfbroer van Pasjha, gekocht die ik op dat moment al met goede resultaten in de klasse M uitbracht. Kort daarna bleek echter dat Ungaro een peesblessure had opgelopen en heeft hij uiteindelijk zo'n 1,5 jaar geen crossen meer gelopen. In de jaren daarna heb ik Ungaro gelukkig weer goed kunnen optrainen en ik heb hem zelfs nog 2x succesvol kunnen uitbrengen op een internationale CIC** wedstrijd kunnen uitbrengen. Eind 2018 heb ik besloten Ungaro te verkopen als Schoolmaster, omdat hij intussen al bijna 18 was. Hij heeft nu met zijn nieuwe eigenaresse nog steeds heel veel lol met crossen en heeft haar al veel geleerd! Prachtig om te zien! 

Ik kan intussen dan ook wel spreken van een behoorlijke uit de hand gelopen hobby waarin ik zelfs graag nog verder wil groeien. Naast zelf rijden vind ik het heel erg leuk om andere gemotiveerde en enthiousiaste ruiters op weg te helpen in de sport. Zelf kom ik niet uit een paarden familie en ik weet dan ook uit eigen hand hoe moeilijk het is als je alles in je uppie moet gaan 'ontdekken'.

EVENTING PLUS

Begin 2010 heb ik door omstandigheden ontslag genomen bij het bedrijf waar ik destijds werkte. Toevallig kwam kort daarna The Eventing Shop te koop. Gezien dit iets was waar ik al vaker over nagedacht had, heb ik deze kans direct gegrepen en heb de shop overgenomen. Vanaf dat moment bestaan mijn dagelijkse werkzaamheden uit allerlei bezigheden voor de shop, lesgeven en paarden trainen. Heerlijk! Ik heb me geregistreerd onder de naam Eventing Plus, waaronder de Eventing Shop, lesgeven en het trainen van paarden valt. Meer dan alleen eventing dus!